Miért tanulj olaszul?

Írta Olasz Nyelviskola Veresegyház péntek március 13, 2020 napon

Van, akinek a diplomájához, doktorijához kell az angol mellett még egy nyelvvizsga, de a legtöbben szépsége miatt választják ezt a dallamos nyelvet. 

Olaszország 60 millió fős népességével, természeti kincseivel, innovációs termékeivel méltán az egyik legtöbbet látogatott hely a világon, az olasz nyelv pedig a negyedik legkedveltebb nyelv a világon a nyelvtanulók között. 

Gyakran hallottam Magyarországon, hogy könnyű az olasz nyelvtan: a némethez képest ez így van, és valóban könnyebben és gyorsabban el lehet jutni egy B2-es szintre, mint németből vagy franciából, de érdemes időt áldozni a minőségi nyelvtanulásra, mert tapasztalataim szerint kevés nép olyan hálás, ha nem kell angolul beszélnie, mint az olasz és jelentős versenyelőnyre tehetsz szert, ha beszélsz olaszul a turizmusban és a kereskedelemben is.

Végtelen kulturális, művészeti értékhez kerülhetsz közelebb, ha beszéled a nyelvet, megérted az olasz mentalitást, egy igazi pozitív éleletszemlélettel leszel gazdagabb a nyelv által. Egy részed biztosan olasszá válik. 

"Se la cultura fosse stata una casa, la lingua era la chiave della porta che permetteva di accedere a tutte le stanze."

"Ha a kultúra a ház, akkor a nyelv a kulcs az ajtóhoz, amellyel minden szobába bejuthatsz."